Tonu akcije Erbasa nakon nesreće

Akcije kompanije Erbas potonule su 2,35 odsto na Pariskoj berzi nakon što se danas srušio avion "erbas A 320" nemačke kompanije Džermanvings.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2015.

13:15

Default images

Akcije Erbasa pale su na 58,60 evra i dalje su pod pritiskom.

Kompanija Džermanvings je istovremeno promenila boju svog logoa na Tviter profilu u crno.

Informacija o ovoj avionskoj nesreći uticala je i na vrednost akcija Lufthanze, koje su na Frankfurskoj berzi oslabile za 2,50 odsto, na 13,40 evra.

Ovakva reakcija na berzama je uobičajena posle avionskih nesreća, i obično je ograničenog trajanja. Avio-kompanija Er Berlin najavila je da će ona i dalje leteti svojim avionima tipa Erbas A320, kakav je bio i avion koji se srušio.

"Mi i dalje letimo normalno, po planu", rekao je jedan portparol, bez davanja detaljnih informacija.

Džermanvings je za danas popodne najavilo konferenciju za medije.

Aviokompanija Lufthanza, u čijem je sastavu firma Džermanvings čiji se avion srušio na jugu Francuske, saopštila je da još uvek nema tačne informacije o uzroku nesreće i da će ako se najgora strahovanja potvrde, ovo biti crni dan za ovu kompaniju.

"Još uvek ne znamo tačno šta se dogodilo na letu 4U 9525. Naše misli su sada sa rodbinom i prijateljima naših putnika i posade. Činimo sve da što dodjemo do novih informacija", kaže se u saopštenju Lufthanze objavljenom na Fejsbuk.

"Ako se obistine naši strahovi, ovo će biti crni dan za Lufthanzu. Nadamo se da ćemo pronaći preživele", rekao je portparol kompanije Karsten Špor.

Avion je leteo iz Barselone u Diseldorf, a srušio se u francuskim Alpima izmedju opština Dinj i Barselonet, 100 kilometara severno od Nice. . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: