Merkelova spremna na igru čekanja

Nemačka kancelarka Angela Merkel smatra da će pregovori sa novom grčkom vladom trajati mesecima, ali nije htela da komentariše mogući ishod.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 03.02.2015.

15:42

Default images
Foto: Beta, AP

Kako prenosi "Gardijan", Merkelova na konferenciji za novinare u Berlinu nije želela da govori o predlogu da se izmene uslovi otplate duga.

"Jasno je da grčka vlada i dalje radi na svojoj pregovaračkoj poziciji. To je potpuno razumljivo, jer je kabinet formiran pre samo nekoliko dana. Mi čekamo konkretne predloge, a zatim ćemo ući u pregovore", rekla je kancelarka Nemačke.

Ona je rekla da će pregovori svakako biti dugi, ali je podvukla da nema nameru da sada ulazi u detalje.

"Ne želim da komentarišem pojedinačno stvari o kojima se priča", rekla je ona.

Agencija Blumberg navodi da je Angela Merkel spremna na igru čekanja i da je moguće da ne uđe u pregovore sve do aprila ili maja, kada bi Grcima trebalo da ponestane sredstava iz paketa pomoći.

"Grčka neće bankrotirati krajem ovog meseca, jer ima neke preostel resurse, ali Nemačka je spremna da sačeka trenutak kada će Grcima biti potrebno hitno finansiranje, čime bi Merkelova ojačala pregovaračku poziciju", rekao je neimenovani izvor za Blumberg.

Pročitajte još: Varufakis: Nećemo otpis duga već obveznice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: