Strogi propisi za banke u SAD

Američki regulatori su preduzeli korake ka izmeni propisa, koji bi od osam najvećih banaka u SAD zahtevali da smanje pretnju koju po finansijski sektor.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 09.07.2013.

19:48

Default images

Američka Uprava federalnih rezervi, Federalna korporacija za osiguranje depozita i Kancelarija za valutnu kontrolu predložile su da banke povećaju svoj visokokvalitetni kapital sa tri na pet odsto ukupne aktive, kao i da njihove filijale koje drže depozite taj kapital povećaju na šest odsto, prenosi agencija AP.

Ukoliko budu usvojene, predložene mere stupiće na snagu 2018. i odnosiće se na banke koje se smatraju toliko velikim i međusobno povezanim da svaka od njih može predstavljati pretnju po globalnih finansijski sistem.

Banke o kojima je reč su: "Goldman Saks", Sitigrup, Banka Amerike, "JP Morgan Čejs", Vels Fargo, "Morgan Stenli", Benk ov Njujork Melon i Stejt strit benk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

5 h

Podeli: