Obama: Posao Amerikancima, ne svetu

Predsednik Barak Obama pozvao je članove Kongresa SAD da usvoje mere za podsticaj najveće nacionalne privrede na svetu i otvaranje preko potrebnih radnih mesta.

Svet

Izvor: B92

Subota, 12.05.2012.

17:03

Default images

"Postoje stvari koje možemo odmah da uradimo kako bismo pomogli otvaranju radnih mesta i povratku jednog dela finansijske sigurnosti koju su mnoge porodice izgubile" rekao je predsednik Obama u nedeljnom obraćanju javnosti preko radija i Interneta.

Obama je pozvao Kongres da prestane da odobrava poreske olakšice kompanijama koje prenose radna mesta u inostranstvo i da pomogne milionima Amerikanaca da refinansiraju svoje hipotekarne zajmove po nižim kamatnim stopama, što bi omogućilo svakom vlasniku kuća da uštedi najmanje 3.000 dolara godišnje.

Obama je takođe pozvao na odobravaje poreskih olakšica i kredita malim preduzećima i kompanijama u sektoru čiste energije, prenela je francuska novinska agencija AFP.

Ovi Obamini komentari su usledili posle objavljivanja podataka da je stopa nezaposlenosti u SAD u aprilu opala na 8,1 odsto, dobrodošla vest za predsednika koji je zvanično počeo izbornu kampanju.

Ekonomisti, međutim, ukazuju da je pad stope nezaposlenosti uglavnom rezultat smanjenja broja radne snage za 342.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

7 h

Podeli: