Svet

Nedelja, 21.12.2014.

16:45

Peking veruje u snagu Rusije

Kineski ministar spoljnih poslova Van Ji veruje da će Rusija uspeti da prebrodi sadašnje ekonomske probleme.

Izvor: Tanjug

Default images

On je poručio da je Kina spremna da ponudi svaku potrebnu pomoć.

Vang Ji je, u intervjuu za hongkonški tv kanal Fenguang rekao da veruje da Rusija ima mogućnosti i znanja da prevazidje trenutne probleme u ekonomiji.

"Kinesko-ruski odnosi strateškog partnerstva su na visokom nivou i mi uvek podržavamo i pomažemo našim prijateljima. Ako ruskoj strani bude potrebno, ponudićemo svu moguću pomoć", rekao je kineski minsitar, a prenela agencija Tass.

Kineski ministar trgovine Gao Hučeng je za isti tv kanal prokomentarisao situaciju sa rubljom.

"Što se tiče izvesnih fluktuacija na berzi i fluktuacija na valutnom tržištu, one su možda u izvesnom interesu nekim kapitalnim investitorima, a sa stanovišta praktične saradnje mi ostajemo i aktivno unapredjujemo našu saradnju", rekao je Gao.

On je takodje izrazio uverenje da trenutna finansijska i ekonomska situacija u Rusiji neće uticati na sprovodjenje glavnih rusko-kineskih projekata u energetici, industriji i drugim sferama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

1 d

Svet

Potpuni haos: Blokirani putevi

Uoči izbora za Evropski parlament poljoprivrednici iz Španije i Francuske blokirali su danas puteve duž špansko-francuske granice na Pirinejima.

19:37

3.6.2024.

18 h

Svet

Loše vesti za građane Rusije

Vlasti u Rusiji razmišljaju o promeni poreskog sitema u zemlji, tako da paušalna stopa od 13% bude zamenjena progresivnom stopom, uz znatno veće poreze za bogate i korporacije.

21:52

3.6.2024.

16 h

Podeli: