"Još jedna turska fabrika, traži se datum da Vučić dođe"

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić najavio je otvaranje još jedne fabrike turskog investitora do kraja godine.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.10.2018.

09:36

Foto: Thinkstock

"Očekujem do kraja godine, najkasnije do kraja januara da predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvori još jednu fabriku u Priboju. Ona već radi, tražimo datum kada predsednik može da dođe. Tu je 200 radnika", naveo je Ljajić za Prvu TV.

Prema njegovim rečima, u Malom Zvorniku još jedan turski investitori zaposliće 300 radnika otvaranjem tekstilnog pogona u fabrici čija rekonsktrukcija traje.

Ljajić je naveo da predstavnici još dve turske kompanije danas dolaze da pogledaju napuštene fabričke hale u nekoliko lokalnih samouprava u Srbiji.

Kako je kazao, to je novi model po kojem država privlači strane inevestitore a to je da rekonstruiše već postojeće hale da budu u funkciji a ne da dobijaju direktne subvencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: