"Pokazivali mi, ja sam registrovao samo dugmiće i telefone"

Za sve što smo postigli u Kontinentalu važna je ulloga fakulteta, kazao je Aleksandar Vučić na otvaranju istraživačkog centra nemačke kompanije u Novom Sadu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 08.03.2018.

08:09

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Predsednik Srbije je kazao da će nam i u Novom Sadu, i Srbiji uopšte, biti potrebno još fakulteta, koji će školovati ljude za centre za istraživanje i razvoj, poput Kontinentalovog.

Navodeći da će plata za oko 500 mladih stručnjaka u istraživačkom centru biti između 850 i 2.500 evra, Vučić je poručio i da je vreme da mlade i stručne ljude koji su otišli u inostranstvo počnemo da pozivamo da se vrate, jer, kako je napomenuo, ovde će sve više biti poslova kao u istraživačkom centru Kontinentala, a i primanja će, dodao je, biti sve veća.

"Treba nam još mnogo više mesta na fakultetima kako bismo mogli da odgovorimo savremenim trendovima i da ispunimo ovako visoke standrde kakve imamo u Kontinentalu", rekao je Vucić.

Kako kaže, prošle godine programera u tom centru je bilo 28, i oni su mu, dodao je, objašnjavali kako to funkcioniše...
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
"Pokazivali su mi nešto, ja sam registrovao samo dugmiće i telefone...ništa nisam razumeo, ali dobro je što dolaze naprednije generacije, i srećan sam što možemo da pomognemo", porucio je.

Nada se, dodao je, da ćemo i narednog 7. marta razgovarati o novim investicijama u Kontinentalu i šta još država može da uradi da pomogne.

"Oni su zadovoljni, jer je Srbija pokazala da poštuje ono što je obećala, učinili smo sve što je dogovoreno, pokazali da smo pouzdan partner", rekao je, te dodao da će osim 500 planiranih stručnjaka sigurno biti posla za još mladih i sposobnih ljudi, a da će država imati snage da takve projekte i dalje pomaže.

Kad je reč o Novom Sadu, porucio je da je država spremna da gradu pomaže i na druge načine, pomenuo je Svetsku prestonicu kulture, te rekao da se to odnosi i na infrastrukturu, na lepši izgled grada.

"Prvi takav korak su dve fabrike koje smo vec doveli u Novi Sad, ali hoćemo da menjamo i izgled garda i njegovu infrastrukturu", porucio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: