Vučić zahvalio Ani: "Potpuno se tome posvetila"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se ove godine krenuti u izgradnju 8.680 stanova za pripadnike službi bezbednosti.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 23.01.2018.

10:27

Vučić zahvalio Ani:
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Time će, kako je naveo, biti rešeno stambeno pitanje jedne trećine pripadnika bezbednosnih snaga.

Vučić je za TV Hepi rekao da kvadrat stana u Beogradu, u okviru tog državnog projekta, neće koštati više od 550 evra, uz najbolje kreditne uslove i uz učešće države, a u drugim gradovima cena će biti ispod 450 evra.

Predsednik je dodao da se priprema taj projekat i zahvalio predsednici vlade Ani Brnabić koja se, kaže, tome potpuno posvetila.

"Ići ćemo sa leks specijalisom da bismo mogli i brže da idemo. Ove godine ćemo odmah da rešimo jednu trećinu bezbednosnih snaga, sledehe godine i više od toga", rekao je Vučić.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da će izgradnja stanova za Vojsku i ostale pripadnike bezbednosnog sektora, početi u Nišu u prvom tromesečju ove godine, kao i u drugim delovima zemlje.

U razgovorima smo i sa gradonačelnikom Niša, Darkom Bulatovićem, kao i sa predstavnicima drugih gradova, gde će biti određene odgovarajuće lokacije i u najskorije vreme možete da očekujete početak poslova, s tim da ću još jednom podvući da to nisu stanovi samo za Vojsku, već za sve pripadnike bezbednosnog sektora, rekao je Vulin, odgovarajući na pitanje novinara kada će u Nišu započeti izgradnja vojnih stanova.

"Mi te ljude ne delimo i svako od njih radi na potpuno istom poslu, bez obzira da li u Ministarstvu unutrašnjih poslova, agencijama ili je pripadnik Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Svi zajedno čuvaju ovu zemlju i rade težak i odgovoran posao, i zato se njihove stambene potrebe moraju rešavati zajednički", rekao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: