Srbi za doček Nove godine do 50 EUR, bez luksuza

Istraživanje agencije Smart plus research pokazalo je da će više od polovine ispitanika na doček Nove godine izdvojiti manje od 50 evra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 29.12.2017.

11:01

Srbi za doček Nove godine do 50 EUR, bez luksuza
Foto: Thinkstock

Istraživanje je sprovedeno na onlajn panelu agencije Smart Plus Research, na nacionalno reprezentativnom uzorku prema polu, godinama i regionima.

Četvrtina učesnika ankete će za najluđu noć opredeliti između 50 i 100 evra, svaki deseti između 100 i 200 evra, dok će još po jedan odsto ispitanih potrošiti između 200 i 300, odnosno između 300 i 400 evra.

Što se tiče izdataka za novogodišnje poklone, polovina ispitanih je svoj izbor zasnovala na željama svoje dece, a još petina je prijateljima i porodici poklonila ono što su rekli da žele da dobiju.

Još petina je darove izabrala na osnovu viđenog u prodavnici a još 15 odsto na onome što su videli na internetu. Svaki deseti je “znao šta im je potrebno, jer sluša njihove želje”.

Nabavka poklona je u tri petine slučajeva finansirana novcem od plate, patina ih je platila ušteđevinom koja je namenjena za novogodišnje poklone, a svaki deseti je koristio novac od penzije.

Što se tiče odlaska na zimovanje ili skijanje, svega pet odsto ispitanih je odgovorilo potvrdno, 85 odsto neće ići na zimovanje, dok će devet procenata ispitanih možda ići.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

10 h

Podeli: