Ko hoće da ulaže na Balkanu, pitanja onlajn

Stranim kompanijama zainteresovanim za ulaganje na Zapadnom Balkanu, početkom iduće godine biće na raspolaganju on-line regionalna investiciona platforma.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 24.11.2017.

16:38

Ko hoće da ulaže na Balkanu, pitanja onlajn
(Foto: Thinkstock)

To je najavio u Berlinu predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež.

On je rekao da će ta platforma sadržati sve informacije bitne za sagledavanje investicione i poslovne klime, kao i donošenje odluka o investiranju u ekonomije regiona, saopštila je PKS.

Čadež je predstavio obrise budućeg portala na Berlin Global Forumu, u organizaciji BMW fondacije.

Čadež je rekao da će korisnicima na jednom mestu biti dostupni ključni makroekonomski pokazatelji, sve informacije o pravnom okviru, finansijskim i drugim podsticajima, tržištu, konkretnim projektima u koje investitori mogu da plasiraju kapital.

U okviru portala biće predstavljena i iskustva kompanija koje su već ulagale u regionu.

Sadržaj portala, po rečima Čadeža, značajno će doprineti ; jačanju vladavine prava i transparentnosti u ekonomijama regiona. ;

"Informacije iz ove baze pomoći će nam da kreiramo kvalitetne inicijative za otklanjanje barijera uspešnijem poslovanju, usaglašavanje regulative, procedura i prakse s pravnim okvirom prepoznatljivim investitorima", objasnio je Čadež.

Investiciona platforma biće prvi put predstavljena na Investicionom forumu EBRD posvećenom Zapadnom Balkanu, sledećeg februara u Londonu.

Projekat finansira Evropska banka za obnovu i razvoj u sklopu podrške EU aktivnostima Stalnog sekretarijata Komorskog investicionog foruma sa sedištem u Trstu na povezivanju poslovnih zajednica i privlačenju investicija u region Zapadnog Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: