Da li ćemo juriti našim auto-putevima 130/h?

Oečkujemo da Ministarstvo građevinarstva i infrastrukture predloži eventualnu izmenu opšteg ograničenja brzine na auto-putu, kaže Rebić.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 02.08.2017.

19:42

Da li ćemo juriti našim auto-putevima 130/h?
(Foto: Thinkstock.com)

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova očekuje da eventualno povećanje dozvoljene brzine kretanja na auto-putu sa 120 na 130 kilometara na čas predloži Ministarstvo građevinarstva i infrastrukture, koje je nadležno za tehničko regulisanje saobraćaja, upravljanje brzinama i ograničenje brzine.

“Opšte ograničenje brzine kretanja na auto-putu, koje iznosi 120 kilometara na čas, propisano je Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima i MUP kao predlagač Zakona, očekuje da Ministarstvo građevinarstva i infrastrukture predloži eventualnu izmenu opšteg ograničenja brzine na auto-putu” rekao je Rebić za Tanjug povodom polemika u javnosti uključujući i informacije o mogućem povećanju dozvoljene brzine na auto-putu na 130 kilometara na sat.

On je ukazao da se merenjem srednje brzine na auto-putu ne mogu sankcionisati vozači koji prave duže pauze između određenih naplatnih stanica.

"Ali, smatramo da se veliki broj građana, koji nemaju nameru da prave pauze, može odvratiti od namere da na određenoj deonici prekorače dozvoljenu brzinu kretanja", istakao je Rebić i dodao da to i jeste osnovni cilj merenja srednje brzine između naplatnih stanica.

Rebić je podsetio da će vozači koji trenutno prekorače dozvoljenu brzinu kretanja i dalje biti otkrivani pomoću ručnih radara i presretača, a da će u narednom periodu kontrola trenutne brzine kretanja biti posebno intenzivna u noćnim satima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: