PKS: Sve o projektima na jednom mestu

Malim i srednjim preduzećima od 1. avgusta biće dostupan novi digitalni servis Privredne komore Srbije - onlajn Platforma

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.07.2017.

16:48

PKS: Sve o projektima na jednom mestu
Foto: Thinkstock

On će sadržati sve neophodne informacije o upravljanju projektima, počev od idejnog rešenja, preko pronalaženja fondova i apliciranja, do vođenja projekta i podnošenja završnog izveštaja, najavila je danas PKS.

Nova usluga PKS treba da pomogne kompanijama da unaprede sopstvene kapacitete i efikasnije koriste fondove EU i druge oblike razvojne pomoći namenjene finansiranju i realizaciji projekata usmerenih na jačanje konkurentnosti i izvoznog potencijala privrede Srbije.

PKS je navela da EU svake godine izdvaja više desetina miliona evra namenjenih privatnom sektoru za finansiranje privrednih projekata, ali je procenat iskorišćenja tih sredstava u Srbiji ispod 30 odsto.

Analiza Centra za upravljanje projektima Privredne komore Srbije pokazala je da su nedovoljna informisanost privrednika, manjak znanja i veština za apliciranje i realizaciju projekata, kao i slabo poznavanje tržišta konsultanata u ovoj oblasti, glavni uzroci nedovoljnog korišćenja sredstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

10 h

Podeli: