"Srbija raste, ali mora da raste brže"

Šef delegacije Međunarodnog monetarnog fonda Džejms Ruf izjavio je da će povećanje plata i penzija biti tema razgovora sa srpskim vlastima krajem godine.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.06.2017.

09:12

Foto: Tanjug, arhiva

“Povećanje plata i penzija nije sada tema već prilikom sledeće posete krajem godine, kada budemo razgovarali o budžetu. Standardni srpski problemi, tj problemi srpske ekonomije”, rekao je Ruf medijima pred početak razgovora povodom sedme revizije tekućeg trogodišnjeg aranžmana sa Srbijom u Beogradu.

Ruf je kazao da srpska ekonomija raste ali i da mora sa raste brže.

“Radimo na tome kako taj rast da ubrzamo i kako da taj rast bude koristan za građane”, naveo je on.

Kako je kazao, ova poseta delegacije MMF-a predstavlja reviziju programa dogovorenog pre dve i po godine, o čemu će izvestiti Bord direktora.

Detalje razgovora će obelodaniti na konferenciji zanovinare 4. jula.

Inače interesantno je da su poredstavnici srpske delegacije izbegli novinare pred početak sastanka i ušli na zadnji ulaz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

8 h

Podeli: