Posle praznika poznati direktori javnih preduzeća

Ministar privrede Srbije Goran Knežević najavio je da će narednih dana biti imenovani direktori nekoliko javnih preduzeća koji su izabrani na konkursu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.04.2017.

13:56

Posle praznika poznati direktori javnih preduzeća
Foto: Thinkstock

"Direktori prve grupe javnih preduzeća koji su izabrani na konkusru biće imenovani u naredih nekoliko dana ili odmah posle prvomajskih praznika", rekao je Knežević na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je podsetio da Ministarstvo privrede organizuje sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća i da neotvorene prijave dostavlja vladinoj komisiji.

Skupština Srbije usvojila je Zakon o javnim preduzećima krajem februara prošle godine koji predviđa da se direktori javnih preduzeća biraju na javnom konkursu.

Prema tom zakonu profesionalni menadžeri morali su biti imenovani najkasnije 4. marta 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

9 h

Podeli: