Mihajlović: Nikolićeve vikendice u nadležnosti BG

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović kaže da su vikendice predsednika Srbije Tomislava Nikolića i njegovih sinova u nadležnosti grada Beograda.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 15.03.2017.

12:56

Mihajlović: Nikolićeve vikendice u nadležnosti BG
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako je rekla, od glavnog grada će, kao i od svih drugih lokalnih samouprava, tražiti da dostave planove objekata koji ne mogu da se ozakone.

"Čekamo od svih lokalnih samouprava da dostave svoje planove objekata koji ne mogu da budu legalizovani. To su objekti koji nisu mogli ni po prethednim zakonima da budu legalizovani i ne mogu ni po ovom. Neke su dostavile, neke nisu. Pored toga, treba da dostave koliko novac imaju za rušenja, pošto svako njihovo uklanjanje košta", rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Na pitanje šta će biti sa Nikolićevim vikendicama, ona je navela da su u nadležnosti grada Beograda, koji je takođe dužan da napravi svoj plan i da vidi šta može, a šta ne može, da se legalizuje.

“Dužan je da odredi novac i da se bavi tim poslom”, naglasila je Mihajlovićeva.

Kako kaže, ministarstvo će u narednom periodu intenzivnije tražiti da se dostave planovi uklanjanja bespravnih objekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: