Od EU 200.000 EUR za poljoprivredne škole

Poljoprivredna škola u Zrenjaninu dobila je na poklon opremu i mehanizaciju u okviru projekta Evropske uniju vrednosti 200.000 evra.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2017.

15:37

Od EU 200.000 EUR za poljoprivredne škole
Foto: Thinkstock

Ta sredstva su namenjena poljoprivrednim školama u Srbiji i obezbeđena su zahvaljujući Ambasadi Velike Britanije u Srbiji.

Direktorka Poljoprivredne škole Milica Damjanović-Tomin kazala je novinarima da je proces realizacije projekta dug, a značaj dobijene opreme nemerljiv i da sledi opremanje farme.

Očekuje se i isporuka novog traktora, čime će praktična nastava biti na znatno višem nivou.

Opremu će, u zavisnosti od smera koji pohađaju, koristiti uglavnom svi učenici, kojih je u toj školi 500.

Gradonačelnik Čedomir Janjić, koji je danas posetio školu, rekao je da je ona najbolji primer realizacije projekata prekogranične saradnje i da će Grad Zrenjanin pružiti podršku i ostalim školama.

On je kazao da je ova škola i dobar primer dualnog obrazovanja - praktičnog znanja koje učenici primenjuju i na sopstvenim imanjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: