Stižu kineski turisti: Let i serijal o Srbiji

Ambasadora Kine Lijem Mančangom očekuje da će u ovoj godini biti uvedena direktna avionska linija između Srbije i Kine.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2017.

13:11

Stižu kineski turisti: Let i serijal o Srbiji
Foto: Thinkstock

To će, uz ukidanje viza za kineske građane, predstavlja najznačajniji korak u pravcu povećanja broja turista iz Kine u Srbiji, rečeno je nakon razgovora sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem.

Ambasador Kine je, takođe, najavio da će Srbiju uskoro posetiti ekipa kineske državne televizije koja će snimiti serijal o turističkim potencijalima naše zemlje i potom taj materijal emitovati u svom programu.

Ljajić i ambasador Li Mančang su se dogovorili da u Beogradu organizuju sastanak sa resornim ministrima iz Crne Gore, BiH i Makedonije sa temom zajedničkog nastupa zemalja regiona na turističkom tržištu Kine.

Oni su, kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, razgovarali o konkretnim koracima u cilju povećanja broja kineskih turista u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: