BNP Pariba napušta Srbiju, Direktna se širi

Direktna banka a.d. Kragujevac kupila je 100 odsto vlasništva Findomestik banke Beograd od matične italijanske Findomestik banke.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2017.

19:11

BNP Pariba napušta Srbiju, Direktna se širi
(Foto: Thinkstock.com)

Ta banka deo je globalnog bankarskog sistema BNP Pariba, saopštila je banka iz Kragujevca.

Ova transakcija je deo planova za širenje poslovanja Direktne banke, čiji je cilj, kako se objašnjava, da se pozicionira kao vodeća banka za servisiranje malih i srednjih preduzeća i fizičkih lica u Srbiji.

Vrednost transakcije nije objavljena.

Banke, čije se spajanje očekuje u leto 2017. godine pod imenom Direktna banka, imaće objedinjenu nacionalnu maloprodajnu mrežu od preko 45 ekspozitura, više od 350 zaposlenih i imovinu od približno 200 miliona evra, navodi se u saopštenju.

Direktna banka je nekadašnja KBM, koju su od investicionog fonda Apolo kupili bivši vlasnici čipsare Marbo. BNP Pariba je prošle godine postigao dogovor o prodaji Findomestik banke u Srbiji mađarskom OTP-u, ali je ta transakcija u međuvremenu propala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

20 h

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Podeli: