Mihajlovićeva: Imamo plan B za Er Srbiju

Ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da Vlada Srbije ima plan B za avio-kompaniju Er Srbija, ukoliko bude nekih promena u Etihadu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 28.12.2016.

13:47

Mihajlovićeva: Imamo plan B za Er Srbiju
Foto: Tanjug

Mihajlovićeva je na konferenciji za novinare rekla da Vlada Srbije još nije dobila nikakve zvanične informacije o tome da bi Etihad mogao da smanjuje svoj vlasnički udeo u Er Srbiji.

"Srbija ima jasan ugovor sa Etihadom i vrlo su jasne obaveze i jednog i drugog šer holdera. Sa druge strane, imamo određene rezultate. Da li će kadrovski da se nešto menja u Etihadu to je manje naša stvar", rekla je ona.

Mihajlovićeva je istakla da će, ukoliko dobiju takvu infomaciju, o tome razgovarati članovi Vlade Srbije i dodala da za takve stvari uvek postoji plan B.

Ministarka je rekla i da "svaka informacija koja bude došla će biti razmatrana bilo pozitivna ili negativna. Važno za nas je da uvek imamo strategiju kako idemo dalje. Mi za sada imamo sve strategije koje su vezane za Er Srbiju i povoljno okruženje".

U nacionalnoj avio-kompaniji Er Srbija, država Srbija je vlasnik 51 odsto, Etihad ervejz 49 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

18 h

Podeli: