Srbija nema dovoljno dozvola za kamiondžije

Srbija nema dovoljno bilateralnih i multilatelarnih transportnih dozvola za evropske zemlje, piše list Danas.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 10.12.2016.

13:36

Srbija nema dovoljno dozvola za kamiondžije
(Foto: Thinkstock.com)

Postojeća kvota pokriva tek polovinu od ukupno 9.944 teretna vozila registrovana za međunarodni prevoz.

"Taj problem prevazilazi mogućnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potrebno je da se podigne na najviši nivo", rekao je Dušan Nikolić, predsednik Poslovnog udruženja „Međunarodni transport“, na 16. Godišnjoj skupštini i pozvao privrednike da to, kao i problem nedovoljnog broja obučenih vozača, imaju na umu ako odluče da šire vozni park i poslovanje.

On je dodao da je nedovoljan broj dozvola poslednji krug sankcija prema Srbiji, jer je mali broj zemalja u Evropi koje imaju sličan problem i naglasio da je potrebna diplomatska i aktivnost najviših predstavnika kako bi se obezbedio veći prostor za naše prevoznike i robu na inotržištima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

5 h

Podeli: