Kupujte samo deklarisane namirnice

Direktor Uprave za veterinu Nenad Petrović kaže povodom smrti dečaka u Hrvatskoj od trovanja salmonelom iz zaraženih jaja, da se u Srbiji vrše pojačane kontrole

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 19.10.2016.

10:26

Kupujte samo deklarisane namirnice
Foto: Thinkstock

Petrović je pozvao potrošače da kupuju isključivo deklarisane proizvode.

"Sve što nije deklarisano može da postoji opasnost od neke kontaminacije jer je nepregledani proizvod najopasniji", rekao je Petrović na RTS-u i naglasio da je nemoguće fizičkim pregledom ustanoviti da li je jaje zagađeno salmonelom.

Petrović je rekao da Uprava za veterinu redovno kontroliše pijace i objekte za proizvodnju.

"Radimo pojačane kontrole u određenim periodima kada uočimo da može da dođe do neke opasnosti. Što se tiče nivoa kontrole, mi smo faktički stalno na terenu", rekao je Petrović.

Kako je naveo, letnji period je rizičan jer se konzumiraju proizvodi kao što je sladoled, ali da se kada je reč o salmonelozi, ona može pojaviti u bilo koje doba godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: