Bez aerodroma i metroa, od Francuza 1,5 mlrd EUR?

Francuske kompanije zainteresovane su za nekoliko projekata u Beogradu, a o njihovoj realizaciji biće reči u Parizu, tokom zvanične posete srpske delegacije.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 15.09.2016.

13:10

Bez aerodroma i metroa, od Francuza 1,5 mlrd EUR?
(Foto: Thinkstock.com)

Francuske kompanije pokazale su interesovanje za projekte čija je ukupna vrednost oko milijardu i po evra, ne uključujući projekat izgradnje metroa i rekonstrukcije i proširenja aerodroma "Nikola Tesla", za koje još nisu završene prethodne studije, kažu u Gradskoj upravi.

Kompanija "Dalkia" izrazila je zainteresovanost za saradnju sa Beogradskim elektranama, "Bujg" za više projekata u oblasti razvoja nekretnina, dok se sa predstavnicima dve francuske firme razgovaralo o projektu izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda u Velikom Selu.

Kad je reč o projektu izgradnje metroa, u toku je izrada "smart" plana za celokupan sistem gradskog saobraćaja u gradu, koji će sadržati i predloge linija metroa, kao i načine finansiranja njegove izgradnje.

Gradonačelnik Beograda će tokom posete Parizu, osim razgovora s predstavnicima francuskih kompanija koje rade na razvoju konkretnih projekata u Srbiji, obići i gradilište podzemnog metroa "Viroflay".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

5 h

Podeli: