HP: Više vam neće špijunirati ekran

Kompanija Hjulit-Pakard (Hewlett-Packard HP) razvila je novi sistem za laptop kompjutere koji onemogućava drugim ljudima da sa strane vide šta je na ekranu.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 27.08.2016.

09:49

HP: Više vam neće špijunirati ekran
(Foto: Thinkstock.com)

HP je razvio novi ekran koji smanjuje ugao gledanja pritiskom na taster, što znatno otežava da se sa strane vidi šta radi korisnik, preneo je portal Verdž .

Ta opcija radi tako što sprečava da svetlo ide u stranu, pa se ekran može videti samo direktnim gledanjem u rasponu od 70 stepeni.

Ovakva zaštita privatnosti je i ranije bila moguća posebnim "filterom za privatnost" koji se lepe na ekrane, ali je mana tog metod što je trajna i što zapravo daje tamniju sliku.

HP-ovo rešenje ima prednost što se može uključivati i isključivati pritiskom na tastaturi.

Funkcija šur vju" (Sure View) razvijena je u saradnji s kompanijom 3M koja je prodavala filtere za ekrane. Počevši od septembra ekrani sa "šur vju" ekranom će biti dostupni na dva HP-ova laptopa "EliteBook 1040" i "EliteBook 840" koji imaju rezoluciju 1080p.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

11 h

Podeli: