Sertić: Železara Smederevo - početak uspona

Kupovina Železare Smederevo je samo početak uspona kvalitetnijih privrednih odnosa sa Kinom, kaže ministar privrede Željko Sertić.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2016.

17:38

Sertić: Železara Smederevo - početak uspona
Foto: Tanjug

Sertić je razgovarao sa Lijem Veijom, predsednikom Centra za istraživanje razvoja Državnog saveta Kine, koji se nalazi na čelu posebnog tela kineske vlade koji se bavi definisanjem nacionalne strategije ekonomskog i društvenog razvoja zemlje.

Li je izrazio zadovoljstvo stepenom političkih i ekonomskih odnosa dve države, posebno ističući značaj koji Srbija pridaje predstojećoj poseti kineskog predsednika Si Đinpinga, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Sertić je predočio kineskoj delegaciji sve mogućnosti i modalitete unapređenja srpsko-kineske saradnje i dodao da je kupovina Železare „Smederevo“ samo početak uspona kvalitetnijih privrednih odnosa dve zemlje.

Li je imao odvojene susrete i sa premijerom Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

12 h

Podeli: