Vučić: Borićemo se, Trepča je kičma našeg opstanka

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će se Srbija svim političkim sredstvima boriti da sačuva rudarski kombinat Trepča i njihova radna mesta.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 03.04.2016.

09:22

Vučić: Borićemo se, Trepča je kičma našeg opstanka
Foto: Tanjug, arhiva

"Trepča je kičma opstanka srpskog naroda na severu Kosova", rekao je Vučić, tokom posete pogonu flotacije u Trepči, propraćen ovacijama i uzvicima građana i rudara, "Trepča je Srbija".

Premijera je u Leposaviću, prema procenama njegovog obezbeđenja, dočekalo oko 4.000 građana i rudara sa srpskim zastavama.

Povodom vesti o bačenoj bombi noćas na halu u Zubinom potoku, Vučić je poručio onima koji su, kako je rekao, pokušali da ga zaplaše bombama i pucnjima da samo jaka Srbija može da zaštiti svoje interese na Kosovu.

"Svoje interese možemo da zaštitimo samo ako imamo prijatelje i u Briselu, i u Berlinu i u Moskvi, kazao je Vučić i istakao da treba stvari rešavati političkim načinima, a ne poput nekih koji bi, kako se izrazio, sve "sekli".

Vučić je rekao da su Srbi na Kosovu deo iste države Srbije i da nema nikakve razlike u odnosu prema njima.

"Učinićemo sve da vaš život ovde bude što bolji", kazao je Vučić i dodao da je u interesu Srbije da se očuvaju radna mesta u Trepči i da će Srbija na tome insistirati i na pregovorima u Briselu.

Premijer je naveo da neki pokušavaju da zakonom Trepču pretvore u javnu svojinu takozvane Republike Kosovo, ali da će se Srbija svim političkim sredstvima boriti protiv toga.

"Zna se ko je ovo gradio i ko ovde radi", rekao je Vučić i dodao da "narod na Kosovu nikad neće biti ostavljen ni zaboravljen".

On je najavio da će, kao što je i u Srbiji započeo obilazak škola i bolnica, to isto učiniti i na Kosovu, jer kako je objasnio, cilj je da deca na Kosovu imaju iste uslove kao i ona u ostatku Srbije.

Vučić će, posle obilaska rudarskog kombinata Trepča, posetiti manastir Banjska i Kosovsku Mitrovicu.

Poseta premijera sportskoj hali u Zubinom potoku, na koju je noćas bačena bomba, nije otkazana.

Predviđeno je i da obiđe Gazivode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

8 h

Podeli: