Vesić: Da se prekrstim, kakva rekontrukcija trga

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da nema ni govora o ponovnoj rekonstrukciji kako je naveo, najlepšeg trga u Beogradu, o čemu su pisali pojedini mediji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2016.

15:04

Vesić: Da se prekrstim, kakva rekontrukcija trga
Foto: Tanjug

Vesić se na pitanje novinara Prve televizije, o ponovnoj rekonstrukciji, iskreno nasmejao i rekao da je Srbija slobodna demokratska zemlja, i da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali „renoviranje tek renoviranog trga ne dolazi u obzir, da se čovek prekrsti“.

Kada je reč o rekonstrukciji Trga Slavija, on kaže da će se on raditi tačno 155 dana, i da je tako sa razlogom, ističući da nema potrebe za velikim rokovima kakav je bio dat za Ulicu vojvode Stepe, koja je „realno mogla da se završi za šest meseci“.

Vesić je istakao da pešački prelazi jesu veliki problem za Slaviju, da se podzemni prolazi nisu pokazali kao dobro rešenje, jer se ionako mali prostor ne bi najbolje iskoristio.

On je najavio da će se taj problem rekostrukcijom rešiti tako što će se pešački prelazi pomeriti i udaljiti u odnosu na kružni tok i do stotinak metara, tako da pešaci praktično neće biti u blizini kružnog toka.

Kako kaže, u Nemanjinoj će pešački prelaz biti pomeren u nivo Ulice kralja Milutina, dok će prema Crvenom krstu biti u pravcu ulice Prote Mateje. Isto pomeranje će se dogoditi i u ulicama koje takođe izlaze na Slaviju - Beogradskoj, Mekenzijevoj, Nemanjinoj i Bulevaru oslobođenja, kao i u Ulici kralja Milana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: