Ministarka: Studenti će graditi puteve i mostove

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović poručila je da treba mladima dati šansu da rade.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2016.

18:13

Ministarka: Studenti će graditi puteve i mostove
Foto: Tanjug

Prema njenim rečima, najbolji studenti Saobraćajnog fakulteta u Beogradi moći će da učestvuju u realizaciji infrastrukrunih projekata u zemlji.

Mihajlovićeva je nakon potpisivanja protokola o saradnji tog ministarstva sa Saobraćajnim fakultetom u Beogradu, koji predviđa organizovanje univerzitetske prakse studenata i diplomaca fakulteta, rekla da taj sporazum neće ostati mrtvo slovo na papiru.

Mihalovićeva je protokol potpisala sa dekanom Saobraćajnog fakulteta u Begradu Nebojšom Bojovićem, drugog dana sajma poslova i praksi “Transport and Traffic Busineš Days 2016” koji se održava u organizaciji Saveza studenata Saobraćajnog fakulteta.

"Vi koji ste na završnim godinama studija imate mogućnost da budete deo procesa u javnim preduzećima i državnoj upravi u resoru za koji se obrazujete", poručila je potpredsednica vlade studentima.

Ona je kazala da Saobaćajni fakultet nije prvi sa kojim to ministarstvo potpisuje protokol i da sarađuje sa brojnim fakultetima i univerzitetima.

"U prethodnih šest i po decenija na ovom fakultetu je diplomiralo oko 6.000 saobraćajnih inženjera, čestitam na tome to je veliki kapital za zemlju. Neki su van zemlje i grade puteve i projektuju van Srbije, ali za vas koj ste ovde naša je obaveza, kao države i vlade, da stvorimo ambijent ne samo da završite studije i da se dalje obrazujte već i da učestvujete u reliazaciji infrastrukturnih projekata u zemlji", naglasila je ministarka.

Prema njenim rečima, mnogo se uradilo i mnogo toga će se tek graditi u Srbiji.

Ona je podsetila da je u našoj zemlji skoro 40 odsto nezaposlenost mladih, što je ozbiljan problem za privredu svake zemlje.

"Potrudićemo da se da bude posla za sva, a vi se trudite da budete najbolji", dodala je Mihajlovićeva.

Dekan Saobraćajnog fakulteta Bojović je rekao da ta ustanova može da bude putokaz za sve koji su pod okriljem Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infastrukture.

"Hvala ministarstvu i nadam se da to protokol neće biti mrtvo slovo na papiru", rekao je Bojović.

On je kazao da možemo da budemo ponosni na to što se Beogradski univerzitet nalazi na Šangajskoj listi, jer ima 10 zemljama EU koje nemaju svoje univerzitete rangirane na toj prestižnoj listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: