Srbi u Rusiji da ne brinu, stižu dobre vesti

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin rekao je da je već parafiran sporazum o socijalnom osiguranju sa Ruskom Federacijom

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 21.02.2016.

11:50

Srbi u Rusiji da ne brinu, stižu dobre vesti
Foto: Thinkstock

On je istakao i da će sporazum u toku ove godine biti i potpisan.

"Oni koji nam drže lekcije o saradnji sa Ruskom Federacijom nisu za vreme svoje vlasti uspeli da potpišu sporazum o socijalnom osiguranju sa Ruskom Federacijom, a mi smo to uspeli za godinu i po dana rada ovog ministarstva", rekao je Vulin novinarima nakon posete Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu.

Ministar je istakao da se tako sarađuje sa Ruskom Federacijom, da se tako čuva prijateljstvo, vodi računa o svojoj zemlji i njenim prijateljima.

"Parafirali smo sporazum koji će štititi naše radnike, ali radnike iz Ruske Federacije koji žive i rade u Srbiji. Čuvaćemo njihova penziona i socijalna prava i zdravstveno će biti zaštićeni", rekao je Vulin.

On je naveo da ne zna zašto takav sporazum nije bio potpisan u poslednjih 16 godina, od 2000. godine.

"Onima koji se usuđuju da licemerno pričaju o sporazumu sa NATO Paktom koji su sami potpisali nije palo na pamet da se potrude da sa Ruskom Federacijom potpišu ovaj sporazum. Ja sam beskrajno ponosan što smo mi to postigli za manje od godinu i po dana", rekao je ministar i naglasio da je premijer Aleksandar Vučić lično insistirao da se taj sporazum postigne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: