U Pirotu kroz 4 programa do zapošljavanja

Sporazum između lokalne samouprave Pirota i Filijale Nacionalne službe zapošljavanja o sprovođenju četiri programa zapošljavanja je potpisan.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 07.02.2016.

14:54

U Pirotu kroz 4 programa do zapošljavanja
Foto: Thinkstock

Reč je o stručnoj praksi, javnim radovima, programu samozapošljavanju i zapošljavanju osoba koje se teško zapošljavaju, a programi su iz Lokalnog akacionog plana.

Za te namene izdvojeno je 13 miliona dinara.

Prošle godine je opština Pirot iz budžeta za ta četiri programa izdvojila 12,2 a ove godine izdvaja 13 miliona dinara.

"Za program stručne prakse izdvajamo 5,6 mliona dinara i dvadesetak osoba sa sedmim stepenom stručne spreme će biti angažovano u lokalnim javnim preduzećima, državnim organima i privatnim firmama. Za javne radove izdvajamo tri miliona za 40 osoba sa Filijale NSZ, za samozapošljavanje 3,2 miliona, odnosno odobravanje 20 subvencija i za zapošljavanje osoba koje se teško zapošljavaju 1,2 miliona donara", rekao je predsednik opštine Pirot Vladan Vasić.

Direktorka Filijale NSZ Jelena Kostić kazala je da i ove godine sa opštinom Pirot realizuju programe zapošljavanja.

"Očekujem da se javi veliki broj nezaposlenih osoba i poslodavaca koji će ih angažovati i da se svi ovi progami uspešno realizuju", rekla je Kostićeva.

Prošle godine su kroz sve programe bile angažovane 82 nezaposlene osobe sa evidencije Filijale NSZ u Pirotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: