Stepi još tri meseca dorade

Rekonstruisana voždovačka saobraćajnica nije dobila neophodnu upotrebnu dozvolu. Duži rok ili naplata 228 miliona dinara

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 03.02.2016.

17:48

Stepi još tri meseca dorade
Stepa u fazi rekonstrukcije (foto: B92)

Ulica vojvode Stepe, posle šest meseci od završetka radova na rekonstrukciji, još nije dobila upotrebnu dozvolu, pišu Večernje novosti.

Uočene nepravilnosti izvođač radova preduzeće "Ratko Mitrović" nije otklonio, a ukoliko u naredna tri meseca ne puste u rad "adaptibilno upravljanje saobraćajnom signalizacijom", platiće penale od 228 miliona dinara.

Pre tri dana isteoka je rok od šest meseci probnog rada. Veštaci Gradskog zavoda za veštačenje izašli su na teren. Napravljen je izveštaj, po kome još nije dobijeno zeleno svetlo. Većina ranijih zamerki je ispravljena, ali ima jedna, ključna, koja koči dobijanje upotrebne dozvole.

"Prema zakonu, probni rad može da traje godinu dana", priča Luka Petrović, direktor Agencije za investicije i stanovanje. - "Prošlo je prvih šest meseci, a izvođač još nije pustio u rad adaptibilno upravljanje saobraćajnom signalizacijom. Grad će postupati u skladu sa zakonom. Najverovatnije, u ovom slučaju, produžićemo im rok za još tri meseca, da završe ovaj posao."

Prethodnih dana, popravljena su 34 oštećena saobraćajna znaka. Predat je zapisnik o nivelaciji terena, kao i atesti za kontrolere koji regulišu paljenje svetla na semaforima. Izvođač radova bio je u obavezi da dostavi deo projekta izvedenog stanja, koji se odnosi na javnu rasvetu. Za zeleno svetlo treba i potvrda GSP da su sve automatske skretnice u funkciji.

Ukoliko i posle 31. aprila Ulica vojvode Stepe ne dobije upotrebnu dozvolu, grad može po Zakonu o izvođenju i građenju, da povuče novac od garancija, čak 228 miliona. A može i da im odobri dodatna tri meseca, što je manje verovatno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: