BG krasi novi hotel ekskluzivnog zdanja FOTO

U samom srcu Beograda, na Trgu Republike, otvoren je novi hotel sa četiri zvezdice, Kortjard Meriot, namenjen pre svega poslovnim ljudima.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 18.10.2015.

09:24

Default images
Foto: Tanjug

U hotelu mogu da uživaju i odmor turisti koji su u poseti Beogradu ukoliko mogu da izvoje od 115 evra za noć u tom ekskluzivnom zdanju.

Hotel, u koji je investitor, kompanija PSP-FARMAN, uložila skoro 20 miliona evra, počeo je da radi polovinom septembra, i popunjenost će od kraja ovog meseca biti skoro 50 odsto, rekao je generalni direktor hotela Mislav Mikašek i istakao da su veoma zadovoljni posetom na samom startu rada i da očekuje biznismene iz celog sveta.
Foto: Tanjug
Hotel ima 112 standardnih soba, površine oko 22 kvadratna metra, sa modernim kupatilima, opremljene barom, TV, internetom, peglom, kao i dva studija od po 44 kvadrata.

"Takođe, imamo restoran sa mediteranskom hranom, kao i regionalne specijalitete i pića", rekao je Mikašek novinarima. Objekat poseduje i garažu, teretanu, fitnes centar, konferencijusku salu.
Foto: Tanjug
Mikašek je novinarima, koji su pre večerasnjeg zvaničnog otvaranja imali priliku da pogledaju sobe, restoran, konferencijsku salu i da vide druge sadržaje, rekao da nisu imali problem sa dobijanjem dozvole, naprotiv, kako je naveo, nadležni su dali punu podršku za otvaranje hotela u skladu sa predviđenim rokovima.

U novom hotelu biće otvoreno više od 100 novih radnih mesta, a poslovaće po visokim svetskim standardima i zahtevima čuvenog hotelskog operatera Meriot internešnel, koji upravlja sa 4.200 hotela širom sveta.
Foto: Tanjug
Gradnja je završena u rekordnom roku od 14 meseci, a u radovima je učestvovalo 169 firmi.

Hotel je smešten u centralnom gradskom jezgru Beograda, u neposredoj blizini Trga Republike, između Narodnog pozorišta i Narodnog muzeja.
Foto: Tanjug
Pored ekskluzivne lokacije, objekat odlikuju unikatna arhitektonska rešenja, kako fasade, tako i čitave konstrukcije, kao i inženjerski sistemi koji doprinose energetskoj efikasnosti i funkcionalnosti.

Hotel se prostire na osam spratova i dva ispod zemlje, koji su iskorišćeni za parking i smeštaj savremene tehnike.
Foto: Tanjug
Enterijer obogaćuje kolekcija savremene srpske umetnosti pod nazivom "Refleksija", i čine je 28 umetničkih dela koji su u konkurenciji od preko 20.000 radova odabrani da krase novootvoreni hotel Meriot u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: