"Kablovi" po modelu - svaka celina za sebe

Industrija kablova u Jagodini biće privatizovana po celinama, odlučila je Agencija za privatizaciju, a raspisivanje tendera očekuje se veoma brzo.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 25.08.2015.

10:24

Default images
Foto: Freeimages

Privatizacija će se obaviti u pet celina, po fabrikama u gradovima Pomoravskog okruga, od koje su dve u Jagodini, a po jedna u Despotovcu, Ćupriji i Rekovcu, izjavio je predsednik Sindikata ovog preduzeća Oliver Jovanovski.

Industrija kablova, iako u restrukturisanju, postiže veoma dobre proizvodne i izvozne rezultate i servisira obaveze prema državi, kao i prema zaposlenima, po čijem broju je u vrhu među firmama u Srbiji.

I pored svih teškoća, na domaćem i stranom tržištu, "Kablovi" godišnje proizvode između 8.000 i 10.000 tona kablova, sa godišnjim izvozom od oko 20 miliona evra.

Po ostvarenom izvozu "Kablovi" su među 10 najvećih izvoznika Šumadije i Pomoravlja, izjavila je projekt menadžer Centra za EOI i evropske integracije Regionalne privredne komore u Kragujevcu Ružica Stančić.

Posebno dobar izvoz ostvaruje se na tržište Rusije, i to kablova za naftnu industriju koji su tamo veoma profitabilna i tražena roba.

Industrija kablova u Jagodini redovnu proizvodnju je počela pre 60 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: