Srpska se preko BG širi u region

Na Veletržnici Beograd bi trebalo da bude otvorena firma čiji bi osnivač bio Grad Bijeljina i preko koje bi se obavljao plasman robe iz Republike Srpske.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.07.2015.

12:34

Default images
Foto: Thinkstock.com

Iz ovog preduzeća su saopštili da u vladama Srbije i Republike Srpske postoji zainteresovanost da se otklone problemi na granici, kako bi se obavljao lakši promet robe i da bi se poljoprivredni proizvodi iz Republike Srpske uskoro mogli naći na Veletržnici u Beogradu.

Inače, u prostorijama Veletržnice održan je sastanak o unapređenju prometa i ekonomske saradnje između Srbije i Republike Srpske. Razmatrane su ideje za realizaciju dogovora o saradnji, unapređenju odnosa i uklanjanju barijera, a dogovoreno je da će Veletržnica uspostaviti bolju i intenzivniju saradnju sa tržštem Republike Srpske.

Predstavnicima iz Republike Srpske prezentovan je projekat razvoja nacionalne veletržnice i formiranje mreže regionalnih veletržnica.

Mreži regionalnih veletržnica, osim Veletržnice Beograd, priključili bi se i veći gradovi u Srbiji, a predloženo je da se priključi i Republika Srpska.

Sastanku su, osim menadžmenta Veletržnice, prisustvovali gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, direktor predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, potpredsednik Privredne komore Republike Srpske Mihajlo Vidić, načelnik odeljenja za privredu i poljoprivredu Mile Pejčić i predsednik udruženja poljoprivrednika Semberije Mićo Živić.

Direktorka Veletržnice Nataša Putnik istakla je da je Srbija veoma značajan partner u robnoj razmeni za Republiku Srpsku, kao i da je velika šansa da se poljoprivredni proizvodi uskoro preko Veletržnice nađu i u ostalim zemljama regiona.

Veletržnica Beograd je, rekla je Putnik, spremna da pomogne koliko je moguće Republici Srpskoj da se dogovor o saradnji uskoro i realizuje.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićović istakao je značaj udruživanja i zajedničkog rada na unapređenju odnosa, jer se samo tako mogu zadovoljiti potrebe i trećih tržišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: