"Grčka dobila šta je htela"

Ekonomista Zoran Grubišić ocenio je da je vlada Aleksisa Ciprasa pobedom na referendumu dobila bolju pregovaračku poziciju za teške pregovore koji slede.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2015.

10:14

Default images
Foto: Thinkstock

On smatra da će zbog neodrživosti stanja grčkog duga u pogledu visine i dinamike otplate, verovatno biti ponuđeno da se ide na restrukturiranje duga, što Grci i žele.

Cipras i aktuelna grčka vlada time su, navodi Grubišić, dobili ono što su hteli, ali problem nije nestao, a lakih rešenja nema, te će biti potrebni ustupci na obe strane.

"Ništa epohalno se neće desiti, jer je referendum samo definisao pregovaračku poziciju Grčke, što je Cipras i hteo. Dobio je širu podršku naroda, a teški pregovori i kupovina vremena će trajati i dalje", rekao je Grubišić.

Grubišić je ocenio da nezavisno od rezultata referenduma, Srbija nije na prvom udaru i da bi efekti krize u budućnosti mogli da budu indirektni i posredni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

10 h

Podeli: