Žeželj još stoji, čeka se uplata

Generalni direktor "Železnica" Miroslav Stojčić kaže da bi iduće nedelje trebalo da budu prebačena finansijska sredstva izvođačima radova na Žeželjevom mostu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2015.

14:23

Default images
Foto: Tanjug

"Očekujemo da početkom iduće nedelje budu prebačena sredstva kako je to predviđeno, da se dostavi dinamika radova, da nadzorne službe obave pregled i da počne realizacija, kako je dogovoreno", rekao je Stojčić novinarima tokom obilaska novosadskog železničkog čvora.

Direktor "Železnica Srbije", koje su investitor izgradnje Žeželjevog mosta, napomenuo je da se ne može više dozvoliti da radovi na tom objektu stoje jer, kako je upozorio, svaki dan čekanja je veliki trošak.

"Mi ćemo nastojati da bude formiran tim koji će, od samog početka nastavka radova, konkretno pratiti tok događanja na izgradnji novog Žeželjevog mosta", istakao je Stojčić i dodao da su u proteklom periodu u vezi sa ostvarivanjem tog projekta postojale "razne barijere i prepreke" koje su usporile radove.

Predstavnici "Železnica Srbije", AP Vojvodine i izvođača radova potpisali su 19. maja aneks ugovora koji predviđa dodatnih tri miliona evra i rok od 17 meseci za završetak izgradnje Zzeželjevog mosta preko Dunava.

Ukupna vrednost radova na tom novom mostu sad iznosi oko 49 miliona evra, a taj projekat finansira se sredstvima EU, AP Vojvodine i Grada Novog Sada

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: