"Železaru opet prodajemo za godinu"

Aleksandar Vučić kaže da je konačni cilj Vlade Srbije privatizacija Železare Smederevo i da će za godinu do godinu i po, uslediti nov pokušaj prodaje te firme.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 19.02.2015.

15:24

Default images
Foto: Tanjug

"Mi ne želimo da država bude vlasnik Železare, ali pošto nismo uspeli da je privatizujemo, onda idemo na gore rešenje, uvođenje novog menadžmenta koji će biti izabran na tenderu", kazao je Vučić novinarima na Beogradskom sajmu, gde je otvorio Sajam turizma.

On je dodao da Vlada "nije komunistička partija" i da se ponaša onako kako mora u tržišnoj ekonomiji, zbog čega će ponovo biti pokrenuta privatizacija Železare.

Pregovori sa američkom kompanijom Esmark o prodaji Železare su neuspešno okončani pre dva dana, a Vučić je najavio da će tender za izbor novog menadžmenta Železare biti objavljen u ponedeljak 23. februara.

Današnja "Politika" piše da će slovački biznismen Peter Kamaraš, vlasnik kompanije Pikaro sa sedištem u Košicama, najverovatnije predvoditi menadžment koji će na proleće ući u Železaru Smederevo.

Pikaro je firma osnovana 2006. godine, a bavi se kupovinom i prodajom rude gvožđa, ali i nizom drugih delatnosti. Esmark i Pikaro, kako piše "Politika", imali su zajedničku strategiju za preuzimanje 80 odsto kapitala srpske čeličane, po kojoj bi Esmark proizvodio čelik i obezbeđivao tržište, a Slovaci bi bili zaduženi za sirovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: