Šteta za Prvi maj, mogao da preživi

Prava je šteta što se na spisku 188 preduzeća za stečaj našao i pirotski AD "Prvi maj", jer je za njega bilo zainteresovanih kupaca.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 03.02.2015.

13:16

Default images

"Ovo je najgore moguće rešenje jer će novi vlasnik ili više njih, sa imovinom moći da radi šta god poželi. Moći će da je rasproda u staro gvožđe, da otuđi placeve, da sruši hale, a radnici će, sa predviđenim otpremninama, završiti na birou", izjavio je predsednik Okružnog odbora Samostalnog sindikata u Pirotu Rodoljub Ćirić.

Sindikat i Skupština opštine Pirot su krajem prošle godine, rapubličkim vlastima, uputili dopis predlažući, da firma ide na aukciju, i da je shhodno tome dobije onaj ko da najviše, ko obezbedi programe upošljavanja postojeće i nove radne snage.

Dopis smo poslali zato što je bilo zainteresovanih kupaca za sve celine "Prvog maja", odnosno za Trikotažu, Hotel "Stadion" i prodavnice.

"Na žalost na taj dopis nismo dobili nikakav odgovor", kazao je Ćirić i precizirao da "Prvi maj" u kome je zaposleno pedesetak radnika u poslednje dve godine iz republičke kase nije dobio ni jedan dinar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: