Ruše "smrdljive zgrade" u Beogradu?

Građevinska direkcija Srbije razmatra rušenje "smrdljivih zgrada", piše Politika u današnjem izdanju.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 18.12.2014.

13:07

Default images

Umesto zgrada zatrovanih fenolnim isparenjima iz zidova, kako piše list, u planu je podizanje novih objekata na njihovom mestu u novobeogradskoj ulici Mileve Marić Ajnštajn.

Iako sanacija višespratnice još nije isključena, gotovo da se više ni ne pominje na sastancima, rekla je za "Politiku" Biljana Đukanović, predsednica skupštine stanara jedne od dve problematične zgrade.

Prema njenim rečima, u toku su proračuni koliko bi rušenje moglo da košta.

Građevinska direkcija Srbije je firma 100 odsto u vlasništvu Srbije, koja ne prima ništa iz budžeta, već tržišno posluje.

Politika je tražila, ali nije dobila odgovor Građevinske direkcije o tome koliko bi novca rušenje "izbilo iz džepa firme", ali su se u ranijim razgovorima sa stanarima žalili da od "smrdljivih zgrada" trpe štetu od devet miliona evra, štp je po svemu sudeći, svota koju su uložili u podizanje “smrdljivih zgrada”, piše list.

Podsetimo, stanari od letos žive u iznajmljenim stanovima ili kod svojih porodica. Pritom moaju redovno da izmiruju rate za stambeni kredit. Samo nekoliko njih prihvatilo je da im GDS plaća troškove rentiranja stana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: