Kostić: Nisam GMO lobista

Srbija treba da se okrene proizvodnji organske hrane, pre svega iz komercijalnih razloga, izjavio je vlasnik "MK grupe" Miodrag Kostić.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 20.11.2014.

16:01

Default images

Kostić je istakao da nije tačno da je ta poslovna grupacija lobista za uvođenje genetski modifikovanih organizama (GMO) na naše tržište.

Kostić je, na konferenciji "Klimatske promene i zelena ekonomija", predočio da se razlika u ceni između GMO i konvencijalno proizvedene hrane povećava u korist organskih namirnica.

"Nije daleko dan kada će organska hrana biti dva puta skuplja od GMO hrane", ocenio je Kostić.

On je naglasio da to predstavlja istorijsku šansu za Srbiju, podsetivši da naša zemlja ima dva miliona hektara obradivog zemljišta, što je, kako je rekao, malo u poređenju sa, na primer, Rusijom koja raspolaže sa 170 miliona hektara oranica i Ukrajinom koja ima 42 miliona hektara oranica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: