Penzioneri imaju karte ali ne i bus

U budžetu opštine Gornji Milanovac izdvojeno je 3,5 miliona dinara za prevoz penzionera, ali to ne mogu da koriste jer su ukinute lokalne autobuske linije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 15.10.2014.

09:42

Default images

Nezadovoljni penzioneri kažu da su dvostruko obmanuti jer su dobili autobuske karte koje predstavljaju bezvredan papir, a gde i postoji autobuska linija, moraju čitav dan da provedu čekajući povratak.

Član Opštinskog veća ispred Udruženja penzionera Milenko Maletković za agenciju Beta je izjavio da je sa "Autoprevozom" raskinut ugovor i da nije blagovremeno obezbeđena zamena, što je najviše pogodilo penzionere.

On je rekao da je, pored brojnih linija koje su ukinute na pojedinim pravcima, ostao samo jedan polazak koji ne odgovara nikome jer autobus saobraća kao 1946. godine, ujutru dolazi u Gornji Milanovac a uveče se vraća.

"Iz Pranjana na Suvoboru, gde ima deset sela, autobus rano ujutru polazi a uveče se vraća, pri čemu penzioneri koji dođu kod lekara i završe sve preglede moraju da čekaju do uveče, što je mučenje i ravno novom razboljevanju", kazao je Maletković.

Predsednik opštine Milisav Mirković izjavio je na sednici Opštinskog veća da je raspisan tender za izbor novog prevoznika koji će biti poznat krajem meseca i da će posle toga biti uveden red u lokalnom autobuskom saobraćaju.

Ovakvo stanje sada najviše koriste taksisti koji su ranije uzimalii putnike na autobuskim stanicama i vozili po ceni koja je važila za autobuski prevoz, a trenutno naplaćuju šest puta više.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: