Stiglo 4 miliona evra gondolu

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je da je francuskoj kompaniji "Pomagalski" uplaćeno četiri miliona evra za nabavku panoramske opreme.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

13:54

Default images

Oprema će povezati Zlatibor sa skijalištem Tornik.

Prema njegovim rečima, ukupna vrednost opreme za gondolu je 9,75 miliona evra, a Čajetina će ostatak novca isplatiti do kraja tekuće godine.

"Oprema za novu gondolu uskoro stiže iz Francuske, a prvi deo je plaćen posredstvom agencije UNDP na osnovu međunarodnog sporazuma sa UN, što nas je oslobodilo troškova za PDV i carinu", naveo je Stamatović.

Plan detaljne regulacije za gondolu i raspisivanje tendera za izvođača radova biće usvojen na predstojećoj sednici Skupštine, rekao je predsednik i dodao da će radovi na postavljanju početi u toku ove godine.

Stamatović kaže da oprema košta 9,95 miliona evra, a ostatak će biti isplaćen do kraja decembra 2014. godine iz lokalne kase i kredita, ukoliko država ne pomogne.

"Završetak radova na gondoli se očekuje u decembru 2015. godine, kako je i predviđeno ugovorom, kada će ona biti stavljena u funkciju", precizirao je prvi čovek opštine Čajetina.

Inače, posle pet godina planiranja i priprema za izgradnju panoramske gondole na Zlatiboru počinje realizacija ovog kapitalnog projekta, vrednog oko 12, 5 miliona evra, koji će opštini Čajetina doneti brojne beneficije i sigurne prihode, povećanjem broja investitora i vrednosti imovine na Zlatiboru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

7 h

Podeli: