Ikea u Srbiji 2016.

Razgovori o dolasku Ikee u Srbiju ušli su u ozbiljnu fazu, kaže za B92 gradski menadžer Goran Vesić.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 07.08.2014.

18:32

Default images

Prema Vesićevim rečima, prve robne kuće poznatog švedskog proizvođača nameštaja mogle da budu otvorene 2016. godine.

Ikea se približava Srbiji. Razgovori o dolasku Šveđana traju godinama, ali su sada ušli u ozbiljnu fazu, kaže Goran Vesić.

Predstavnici švedske kompanije više puta su najavljivali da nameravaju da u Srbiji otvore nekoliko prodajnih mesta ali ističu da ne žure sa dolaskom.

"Za investiciju koja se meri desetinama miliona evra važne su uredjene zemljišne knjige i razvijena lokalna infrastruktura", kaže za B92 Igor Štefanaca menadžer Ikee za jugoistočnu Evropu.

Goran Vesić kaže da je izvesticija Ikee višesturko važna za Srbiju.

Krajem avgusta Ikea otvara prvu robnu kuću u okolini Zagreba. Da ni kod suseda nije išlo lako govori činjenica da je od kupovine zemljišta do sečenja crvene vrpce za otvaranje robne kuže, prošlo šest godina. Zagrebačka Ikea biće veća od prodavnica u Gracu ili Budimpešti a hrvatska robna kuce trebalo bi, kažu, da bude i jeftinija od one u Austriji.

Opširnije u video prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

23 h

Podeli: