Poplave ugrozile i radna prava

Za radnike čije je prebivalište u područjima pogođenim poplavama sada ne postoji pravna izvesnost u pogledu posledica po njihova prava iz radnopravnih odnosa.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 23.05.2014.

17:46

Default images

Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM poziva hitno Ministarstvo za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja i nadležne institucije da izdaju jasna uputstva kako privatnim tako i državnim poslodavcima o postupanju prema zaposlenima čije je prebivalište ili boravište u područjima pogođenim poplavama.

Za ove građane, u ovom trenutku, ne postoji pravna izvesnost u pogledu posledica po njihova prava iz radnopravnih odnosa, saopštio je komitet.

Građani Obrenovca, koji su se obratili za pravnu pomoć YUCOM-u, navode da sami poslodavci nemaju jasna uputstva o tome kako postupati u vanrednim situacijama koje traju duže od pet, odnosno sedam radnih dana, koliko je, zakonskim odredbama, garantovano plaćeno odsustvo. Takođe navode da su se obraćali kriznim štabovima, ali da do danas, nije stigla jasna poruka, te su njihovi radnopravni statusi ugroženi.

"Pozivamo građane kojima je potrebna pravna pomoć da se obrate YUCOM-u svakog radnog dana od 10 do 17 časova, na telefon 011/3344425, kako bi evidentirali nastupajuće probleme i rešavali ih kako na pojedinačnom tako i na opštem planu", kažu iz YUCOM-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

5 h

Podeli: