Kina za Gasprom najkrupniji zalogaj

Bez obzira na krizu u Ukrajini i razne smetnje, ruski gas će stizati do svih kupaca i to neometano. Krizom neka se bave političari, mi se bavimo Južnim tokom.

Srbija

Izvor: RTS, Novosti

Utorak, 15.04.2014.

09:37

Default images

To je izjavio član Upravnog odbora Gasproma i direktor preduzeća Južni tok o snabdevanju Evrope plavim energentom.

"Krizom neka se bave političari, a mi se bavimo izgradnjom Južnog toka i na današnji dan mogu da kažem da se naš projekat realizuje u skladu s planovima. Do danas smo sklopili ugovore o polaganju prvog kraka gasovoda, zaključen je ugovor o nabavci cevi za prvi krak i drugi krak gasovoda", naveo je Aksjutin. Prema njegovim rečima, projekat se zasad realizuje i planiraju da krajem aprila zaključe ugovor o postavljanju drugog kraka podvodnog cevovoda.

"Prvi krak će biti završen u decembru 2015. godine. Onako kako je na početku i planirano. Ne očekujemo zastoje u izgradnji", naveo je Aksjutin.

Aksjutin nema uvid u gradnju gasovoda kroz Srbiju, ali ne sumnja da će i tu sve biti završeno na vreme. Baš kao i polaganje gasovoda po crnomorskom dnu.

"Od kraja maja i počeka juna počeće radovi na ruskoj obali Crnog mora. U avgustu i septembru na bugarskoj obali. Taj posao povezan je sa bušenjem mikrotunela. U novembru planiramo da počnemo polaganje cevi ispod mora", kaže Aksjutin.

"Trenutno angažujemo podizvođače. Plan je da do kraja maja, eventualno početka juna, krenemo sa radovima na ruskoj obali. Taj posao je povezan sa bušenjem mikrotunela, a u novembru kreće postavljanje cevi u moru. Ispunjeni su svi preduslovi da završimo na vreme. U ovom projektu učestvuju međunarodne kompanije. Odabran je glavni izvođač koji će graditi obalne deonice i postaviti prvi krak gasovoda, a naručen je i materijal koji nam je potreban", objašnjava on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: