"Austrijski investitori dobrodošli"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u Beču da su austrijski investitori prepoznali Srbiju kao zemlju povoljnu za investicije.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.03.2014.

13:44

Default images

"Svi investitori koji su došli stekli su poverenje i ostali. Mi ćemo stvoriti još bolje uslove i jednostavnije procedure, kako bi postojeći investitori proširili svoje poslove i da bi došli i drugi", rekao je Nikolić u razgovoru sa austrijskim predsednikom Hajncom Fišerom.

Nikolića, koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Austriji, uz najviše vojne i državničke počasti, u bečkoj palati Hofburg, dočekao je predsednik Austrije Hajnc Fišer.

Predsednik Srbije će razgovarati i sa predsednicom austrijskog parlamenta Barbarom Pramer i sastati se sa privrednicima i predstavnicima srpske dijaspore.

Drugog dana posete predsednik Nikolić obići će italijansko vojno groblje u mestu Rajferdorf na kojem počiva 8.000 srpskih vojnika i interniraca iz Prvog svetskog rata.

Takođe on će obići i memorijalni centar, nekadašnji ozloglašeni logor Mauthauzen.

Osim predsednika Tomislava Nikolića, u delegaciji Srbije nalaze se ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, ambasador Srbije u Austriji Pero Janković, savetnici predsednika Republike Marko Đurić, Stanislava Pak Stanković i Jasmina Mitrović Marić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

8 h

Podeli: