Prve kuhinje za Italiju iz Jagodine

Sa proizvodnih traka fabrike kuhinjskog nameštaja italijanske kompanije "Mobil Gruppo Turi" u Jagodini, su sišle prve kuhinje za tržište Italije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 12.03.2014.

14:36

Default images

"Reč je o početnoj proizvodnji koja je veoma značajna za nas. Počeli smo transport kuhinja za Italiju, danas idu tri kamiona", izjavio je novinarima direktor fabrike, Đuzepo Altamuro, dodajući da je "ovo tehnička proba".

"Uskoro će krenuti sve mnogo bolje, neke stvari ćemo menjati u smislu veće produktivnosti i narednih dana, kada oficijelna proizvodnja bude krenula, sve će biti mnogo bolje", dodao je.

On je istakao da je zadovoljan sa radnicima, za koje je rekao da imaju dosta kapaciteta, da su veoma inteligentni, i da su raspoloženi da odmah uče nove stvari.

"To je stvar koju sam i očekivao, jer lično nisam u to ni sumnjao", kazao je Altamuro. Zamenik direktora Zoran Stojković ponovio je da je reč o "probnoj proizvodnji" i precizirao da će se dnevno prozvoditi 50 kuhinja.

"Tako će biti sve dok ne stignemo dnevno do proizvodnje od 120 kompleta, koliko je projekovano".

Sada se proizvode tri vrste kuhinja u 30 varijanti, sa svim ugradnim elementima, koje se pakuju na palete, objasnio je Stojković i napomenuo da je reč o metodi proizvodnje kompanije "Mobil Gruppo Turi", gde kroz masovnu proizvodnju na kraju linije izlaze različiti tipovi gotovih kuhinja koje se tovare u kamion, bez magacina gotovih proizvoda.

Kroz masovnu proiozvodnju je provučena manufaktura, a to je proces razvijen u ovoj kompaniji, dodao je on. Redovna proizvodnja se, po njegovim rečima, očekuje za oko mesec dana.

"Našim radnicima, kojih sada nije veliki broj, a svaki dan pozivamo još ponekoga ko nam treba, pomažu Italijani", kaže zamenik direktora fabrike.

Fabrika "Mobil Gruppo Turi", prema projektu, zaposliće 160 radnika, i to je druga italijanska frabrika u Jagodini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

7 h

Podeli: