Novi hoteli zaposliće 5.000 ljudi

U Beogradu će tokom 2014. biti otvoreno tri garni hotela i nekoliko klasičnih sa četiri zvezdice, pišu "Novosti". Novi hoteli omogući će posao za 5.000 ljudi.

Srbija

Izvor: B92, Novosti

Nedelja, 05.01.2014.

15:11

Default images

Gotovo 5.000 novih radnih mesta moglo bi da se otvori ove godine u Beogradu ukoliko svi investitori ispune obećanja i otvore nove hotele koje su najavili.

Pored upravo otvorene "Kraun plaze“, ali i hotela "Radison“ u blizini puta Sajma, koji će imati 240 soba, i koji tek treba da primi prve goste, srpska prestonica će postati bogatija i za nekoliko "butik smeštaja“.

Prvi od njih, "Monin“ hotel "Argo“ biće otvoren u februaru i nalaziće se preko puta "Beograđanke“ (ugao Kralja Milana i Resavske). Ovaj hotel imaće tri zvezdice, dvadesetak soba, a biće uređene u stilu evropskih butik hotela i radiće po garni principu (noćenje s doručkom).

Bivši jugoslovenski olimpijac Milan Spasojević odlučio je da u Zagrebačkoj ulici, u Savamali, otvori "Džamp in“. Ime je logično budući da je Spasojević bio rekorder u troskoku, pa će slike poznatih atletičara moći da se vide svuda po hotelu. Ovaj hotel sa 49 soba, a kao spoj starog i Novog Beograda, biće nekoliko "skokova“ ispred svog vremena.

I u "MK grupi“ su odlučili da nakon Kopaonika otvore hotel i uglavnom gradu, pa upravo završavaju objekat u Takovskoj ulici, preko puta RTS-a. I ovaj hotel biće garni, zvaće se "88 rums“, imaće četiri zvezdice, a otvaranje je planirano početkom februara.

Sa novim urbanističkim planom, koji dozvoljava da se soliteri ponovo grade u Novom Beogradu, ništa ne stoji na putu izgradnje nebodera pored hotela "Jugoslavija“, što su uslovljavali vlasnici kako bi počeli sa renoviranjem.

U glavnom gradu su trenutno u izgradnji i hotel "Nobel" na Andrićevom vencu, hotel "Cepter" na Terazijama, Gradski hotel na Zelenom vencu, "Holidej in ekspres" u Ruzveltovoj ulici, hotel "Konstantin veliki" u Ulici 27. marta, a za ovu godinu su najavljene i investicije u velike luksuzne hotele poput kompleksa "Beko" u blizini Kalemegdana.

Većina hotela koji će biti otvoreni imaće četiri zvezdice, a Beograd već ima 27 takvih objekata.

"Istina je da Beograd ima dovoljno hotela sa četiri zvezdice, ali našoj prestonici svakako treba još smeštaja", kaže Georgi Genov, direktor Udruženja hotelijera HORES.

"Srbiji je, pre svega, potreban superior hotel koji će da povuče kompletnu privredu. Potreban nam je i turistički, veliki hotel sa tri zvezdice u koji će moći da se smeste putnici iz čitavog autobusa ili aviona. Međutim, uz sve to nama je potreban renoviran Sava centar koji će pokrenuti kompletnu industriju", poručuje on.

U Turističkoj organizaciji Beograda oduševljeni su pojavom novih hotela, jer veruju da će to biti zamajac dobrog dela prestoničkih usluga. Od gostiju hotela žive i taksisti, vlasnici restorana i kafića, butici, pa i turističke agencije.

"Ukolko se otvore svi najavljeni hoteli mogli da bi da generišu posao za skoro 5.000 ljudi, jer novootvoreni 'Kraun plaza' pripada grupaciji 'Interkontinental', kojoj će biti u interesu da ga puni gostima", kaže Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

"Svi ti gosti moraju da doručkuju, prevezu se, ručaju, nešto kupe. Naša namera je da se kompletno okrenemo privredi i u narednom periodu održaćemo niz sastanaka sa svima koji žive od turizma prestonice da vidimo kako bismo mogli da od turista zaradimo što više", objašnjava on.

Stižu nam i "Hilton" i "Meriot"

Veliki brendovi poput "Hiltona“ i "Meriota“ nezaobilazna su tema kada se pomene srpsko hotelijerstvo. Oba lanca godinama najavljuju da će njihova reklama zasijati u prestonici.

Prema najnovijim informacijama radovi na "Meriot Kortjardu“ počinju u januaru, a u hotel, na mestu nekadašnjeg "Jugodrva“ u Vasinoj ulici, biće uloženo 25 miliona evra.

Prostiraće se na 7.000 kvadrata i biće završen za najviše 12 meseci. Radovi su neprestano odlagani zbog - papira i raznih dozvola.

Loše je prošao i "Hilton“ koji je, očigledno, brend planirao da preda sumnjivim investitorima koji ili nisu imali novca i dozvole ili nisu imali sreće.

Prema poslednjim informacijama "Hilton“ bi trebalo jednog dana da bude otvoren na već raščišćenoj lokaciji na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina, u blizni Slavije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: