Svih 6 aviomostova pušteno u rad

Puštanjem u rad i poslednjeg - šestog novog aviomosta ove nedelje je završen još jedan veliki investicioni projekat na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 07.12.2013.

11:19

Default images

Aviomostovi su postepeno montirani i puštani u rad od početka septembra ove godine, a ceo posao završen je dve nedelje pre predviđenog roka, rečeno je Tanjugu u aerodromu Nikola Tesla.

Aerodrom je tu investiciju finansirao sopstvenim sredstvima, a ugovorena vrednost nabavke je iznosila 2,19 miliona evra.

Kineska kompanija "CIMC-TianDa" iz Šenžena tako je izašla u susret zahtevu beogradskog aerodroma da se posao ranije okonča, zbog izuzetno povećanog obima saobraćaja i potrebe za većim kapacitetima.

Infrastrukturno opremanje aerodroma Nikola Tesla biće nastavljeno ugradnjom najsavremenijih uređaja za vizuelno navođenje, tzv. VDGS sistema, koji će omogućiti pilotima da avione uparkiravaju na najprecizniji i najbezbedniji način.

Na tenderu za nabavku ovih uređaja pobedila je švedska firma "FMT", a ugovorena vrednost posla iznosi 340.000 evra.

Ugradnja sistema za navođenje aviona na ukupno 11 parking pozicija biće završena u naredna dva meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: