Potrošačka korpa skuplja za 450 RSD

Ministar finansija i privrede Lazar Krstić izjavio je da će jedna od ekonomskih mera biti povećanje niže stope poreza na dodatu vrednost sa osam na deset odsto.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Utorak, 08.10.2013.

11:04

Default images

Prema njegovim rečima, to će povećati budžet za 200 miliona evra.

Krstić je na sednici Vlade Srbije istakao da mora da se poveća prihodna strana budžeta i da prihodi u Srbiji ne mogu tačno ni da se procene.

"Kako da planiramo rashode, kad ne znamo prihode?", upitao je ministar.

On je naveo da će zbog povećanja stope PDV potrošačka korpa od 65.000 dinara biti skuplja za 450 dinara.

Krstić je istakao da su veliki problemi siva ekonomije, šverc duvana, naftnih derivata i da se to mora suzbiti.

Kao mere borbe protiv sive ekonomije, ministar je naveo da će biti uvedeni jedinstveni elektronski obrasci za porez umesto dosadašnjih 11 obrazaca, da će biti pojačana terenska kontrola i izvršena "temeljna reorganizacija poreske uprave".

"Osiguraćemo da oni koji treba da uteruju poreze imaju i sami od toga neke korisiti - da rezultate svog posla vide i na svojoj plati", rekao je Krstić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ko je u Rusiji ostao, sad trlja ruke

Evropske banke koje još uvek posluju u Rusiji su prošle godine uplatile 800 miliona evra poreza u tamošnji budžet, što je četiri puta više nego pre rata u Ukrajini.

20:35

30.4.2024.

1 d

Podeli: