URS: Neka Đilas oporezuje bogataše

Portparol URS Marko Selaković upitao je lidera DS i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa zašto ne poveća porez bogatašima na Dedinju.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.05.2013.

12:28

Default images

Selaković kaže da Đilas to treba da uradi umesto što kritikuje aktuelnu vlast zbog budžeta i decentralizacije.

"Licemerno je da Demokratska stranka i njen predsednik drže lekcije o decentralizaciji i budžetu. Stiče se utisak da Demokratska stranka pati od ozbiljne amnezije. Izgleda da su zaboravili da su obeležja vladavine DS-a bili potpuni centralizam i dovođenje države na ivicu bankrota", rekao je Selaković u izjavi dostavljenoj medijima.

Đilas je sinoć optužio aktuelnu vlast u Srbiji za centralizaciju novca i pozvao je da kaže kada prestaje odgovornost demokrata za sve što je loše u zemlji, a kada će početi ona da bude odgovorna za ono što se dešava poslednjih skoro godinu dana od kada je na čelu države.

"Đilas se žali da neće biti novca za vrtiće i slične projekte. Mi pitamo: zašto Dragan Đilas, umesto što prebacuje lopticu u dvorište republičke vlade, ne poveća porez bogatašima na Dedinju? To je, baš kao i navodni porez na okućnicu, za koji DS lažno optužuje ministarstvo finansija, neotuđivo pravo lokalnih samouprava", rekao je Selaković.

Selaković tvrdi i da je "lako kritikovati sa meka dušeka" i da treba "zasukati rukave", raditi, imati hrabrosti i povući poteze koji otklanjaju štetu koju je, kako je dodao, počinila DS.

Poreske izmene koje se predlažu setom poreskih zakona koji se nalaze u skupštinskoj proceduri, naveo je Selaković, nisu ništa drugo do otklanjanje štete koju je počinio DS.

"Da ova vlada nije morala da plaća desetine milijardi za propale projekte DS, poput Razvojne banke Vojvodine, da ova vlada nije morala da vraća dugove koje su drugi napravili, verovatno bi nam bilo lakše", rekao je Selaković.

Aktuelna vlada se, kako je dodao, ne boji ni najtežih izazova, jer radi i želi da stvori stabilnu Srbiju, "pravo na kukmavčenje DS niko ne može oduzeti".

"Ali, kukumavčenjem i prebacivanjem odgovornosti na druge ne rešavaju se problemi. Umesto što kritikujete republičku vlast, skupite hrabrost i oporezujte bogataše", poručio je Selaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: